CrossFit-kenkien valinta – Parhaat kengät Crossfit harjoitteluun

CrossFit-kenkien valinta voi olla varsin haastavaa, koska on olemassa niin paljon urheilullisia kenkiä ja erilaisia tuotemerkkejä, joista voi valita, mutta tässä on muutamia hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit valita oikeat kengät Crossfit harjoitteluun.

CrossFit-kenkien tärkeimmät ominaisuudet ovat kevyt paino ja hyvä toiminnallisuus

Mikäli et välttämättä halua pitää ylimääräistä painoa jaloissa voimakkaan harjoittelun aikana, niin siinä tapauksessa kevyt paino on tärkeä ominaisuus. Lisäksi CrossFit-kengillä tulisi olla melko tasainen pohja ja lievä pudotus kantapäästä varpaisiin (droppi). Lisäksi laadukas rakennne ja kestävyys ovat tärkeitä ominaisuuksia CrossFit kengälle.

CrossFit-kengät naisille

Jokaisen kengän tulisi suojata jalkaa, mutta CrossFitin osalta täydellisen CrossFit-kengän valitseminen joka sopii sinulle, voi olla vaikeaa erilaisten harjoittelurutiinien ja harjoitustason vuoksi. Painonnostoon vaadittavat kengät poikkeavat täysin siitä, mikä on tarkoitettu juoksuun. Joten, jos olet viime aikoina käyttänyt enemmän aikaa juoksuun, niin kannattaa valita juoksukengät, koska useimmat CrossFit-kengät ovat lähes samanlaisia kuin perus lenkkitossut, mutta jos painonnosto on mitä teet paljon niin, sitten kannattaa hankkia painonnostoon sopivat kengät.

CrossFit-kenkien valinta on tasapainoilua erilaisten ominaisuuksien ja vaatimusten välillä. kaikista fyysisimmät suoritukset vaativat CrossFit kengiltä lujuutta ja kestävyyttä kun raskaita painoja nostetaan ja samalla juokseminen ja hypyt edellyttävät kengältä hyvää iskunvaimennusta. Toisin sanoen kenkien pitäisi antaa mahdollisimman suurta suojaa kaikissa mahdollisissa harjoituksissa.

Hengittävyys

Hyvä hengittävyys on tärkeä ominaisuus CrossFit-kengille. Ei ole kiva harjoitella kengissä, jota ovat aina hiestä märkiä. Lisäksi märät kengät ja sukat rasittavat jalkojen ihoa ja aiheuttavat hiertymiä.

CrossFit-kenkien tyypit

On välttämätöntä, että CrossFit-harjoitteluun tarkoitetut kengät toimivat erilaisissa harjoituksissa ja aktiviteeteissa. Onneksi kenkävalmistajat ovat havainneet CrossFitin suosion kasvun ja tuoneet yhä enemmin sellaisia malleja markkinoille, joissa eri ominaisuudet ovat tasapainossa.

CrossFit-kengät voidaan jakaa kolmeen päätyyppiin, jotka ovat; minimalistiset kengät, jotka tarjoavat enemmän suojaa, lenkkitossut, joilla on parempi tuki ja nostokengät, jotka tarjoavat parempaa iskunvaimennusta. Sinun valintasi on se harjoitusmuoto, jota teet eniten!