Parhaat vinkit tahrojen poistoon

Onko lempipaitasi saanut ikävän tahran? Ei hätää! Onneksi tahranpoistoon löytyy monia tapoja, joita voit kokeilla tahran poistamiseksi vaatteistasi! Tämänpäiväisessä blogikirjoituksessa keskustelemme 10 erilaisesta tahranpoistotekniikasta, jotka ovat osoittautuneet tehokkaiksi erilaisten vaatteiden ja huonekalujen kanssa. Parhaimmillaan saat tahrat poistettua kotikonstein, ilman kaupassa käyntiä!


Vinkki 1: Käytä tahranpoistoainetta tahraan!


Ensiksi kannattaa kokeilla marketista saatavia tahranpoistoaineita. Tahra tulee ulos vedellä sen jälkeen, kun se on liotettu noin viisi minuuttia. Hyvä aika on, kun olet juuri ottanut vaatteesi pois ja laittanut ne pyykkiin.

Vinkki 2: Huuhtele tahra saippualla ja vedellä!

Voit myös kokeilla kotitekoista korjaustoimenpidettä tahrojen poistamiseksi yksinkertaisesti huuhtelemalla tahran saippualla ja lämpimällä vedellä ennen sen kuivaamista auringossa tai ilmankuivaimessa matalalla lämmöllä. Tämä auttaa hajottamaan kaikki tahrat aiheuttavat aineet.


Vinkki 3: Käytä herkille kankaille vain sopivia tahranpoistoaineita!


Jos poistat tahran esimerkiksi silkistä, villasta tai kashmirista, on tärkeää käyttää tällaisille materiaaleille erityisesti valmistettua tahranpoistoainetta. Muuten kangas voi tuhoutua kemikaaleilla eikä vain tahralla!

Vinkki 4: Poista tahra hankaamalla alkoholilla!


Jos vaatteissasi on öljypohjainen tahra, yksi tapa kokeilla olisi käyttää hankaavaa alkoholia. Tämä auttaa hajottamaan tahran ja helpottamaan pestämistä. Liota vaatteet ensin vedessä ennen kuin laitat hankaavaa alkoholia tahraan.


Vinkki 5: Estä tahrat öljyn tahranpoistoaineella!

Voit myös käyttää tahrojenpoistoaineita, jotka on tehty öljyille, kuten WD-40 tai Goof Off. Suihkuta joitain näistä tuotteista vaatteillesi ja vaatteet tahraavat.

Vinkki 6: Muista käsitellä tahrat!

Jos sinulla on tahra ja se on ollut siellä jonkin aikaa, yksi asia, joka voitaisiin tehdä, on yksinkertaisesti liottaa tahra veteen jonkin verran pesuainetta tai astianpesuainetta ennen kuin pesee sen tavalliseen tapaan pesukoneessa . Tämä auttaa hajottamaan tahran, jotta se tulee helpommin ulos.


Vinkki 7: Poista tahra valkaisuaineella ja vesiliuoksella!

Voit myös kokeilla tahran liottamista johonkin kloorivalkaisuaineeseen ennen tavallista pesua. Tämä hajottaa kaikki tahrat aiheuttavat proteiinit ja poistaa ne kankaasta lopullisesti. Varmista vain, että käytät tahranpoistoaineesi, joka on valmistettu omalle kankaalle, koska kloorivalkaisu voi olla erittäin tuhoisaa.


Vinkki 8: Käytä tahranpoistokynää!

Voit myös kokeilla joitakin tahranpoistokyniä ennen vaatteiden pesemistä, jotta ne voivat poistaa tahrat. Näitä löytyy yleensä useimmista supermarketeista ja ne ovat erittäin halpoja ostaa.


Vinkki 9: Poista tahra vissyvedellä!

Lopuksi, viimeinen menetelmä, jota voit kokeilla, on tahran liottaminen johonkin vissyveteen ennen tavallisen pesun aloittamista. Vissyvedessä oleva hiilihappo auttaa hajottamaan tahran, joten se irtoaa helpommin ja auttaa myös hajun poistamisessa.

Jätä kommentti